L'Ajuntament compra dues noves màquines escombradores per millorar la neteja dels carrers

L'Ajuntament compra dues noves màquines escombradores per millorar la neteja dels carrers16 de març de 2021

L'Ajuntament ja ha signat el contracte de compra d'una nova màquina escombradora, que servirà per substituir l'actual, que té més de 20 anys. La nova màquina era una inversió necessària des de feia temps i permetrà millorar la neteja dels carrers, que actualment és deficient. 

El model triat és l'escombradora Cleanair 5.0 de l'empresa Tenax international, una màquina que gràcies a l'acció combinada del grup d'escombrat anterior i al potent sistema d'aspiració, funciona amb precisió i velocitat. La màquina està adaptada a la normativa Euro6, i representarà una reducció d'emissions respecte a l'actual. 

També s'ha adquirit una nova màquina escombradora de voravies, del model MaxWind. Aquesta màquina servirà per reforçar la neteja de les voreres, zones de vianants, aparcaments i qualsevol àrea de petites i mitjanes dimensions, tant en interiors com en exteriors. A més, és cent per cent elèctrica i no fa renou al funcionar.

El cost total de les dues màquines és de 204.369 euros (IVA inclòs), i es finançaran a través d'una partida d'inversions financerament sostenibles. És previst que les dues màquines entrin en servei en un termini d'onze setmanes.